Selecteer een pagina
Senna & Mirah

14-5-2021

De waarheid leven.

Als jij mij in het begin de echte waarheid had verteld, was ik misschien wel bij jou geweest en nooit bij mezelf gekomen. Dus jij kon de waarheid niet vertellen.

Maar nu ik mijn waarheid ken, ken ik ook jouw waarheid. Wij leven allebei onze waarheid, maar er zijn nog wel wat stappen te maken voor mij naar volledige vrijheid van geest en ziel.

Ik heb altijd gevoeld en voel nu nog dat mijn hamstrings, waar alle emoties zitten, helemaal vast zat. 56 jaar lang niet de waarheid geleefd en dus al mijn emoties vastgezet op die plek. Langzaam voel ik dat loskomen maar dat kan natuurlijk niet in 1 jaar yoga loskomen. Ik heb wel het gevoel dat als dat loskomt, ik echt los kan laten en echt vrij ben. Daar wordt aan gewerkt. Mijn heupen/hamstrings blijft een dingetje. Afwisselend heb ik daar veel last van. Maar ik neem het zoals het komt.

Ik voel wel dat Yoga de enige manier is om dat los te krijgen. Als ik Yoga doe, ben ik bij jou ♥ Ik doe het niet iedere dag want ik wil absoluut niet dat het een obsessie wordt. Ik zal nooit een Yogi worden want dan staat alles in het teken van Yoga en beheerst het je leven. Maar ik geloof wel heel erg in de verschillende vormen van Yoga en dat het heel goed is voor een menselijk lichaam. Zelf heb ik de meeste moeite met Yin Yoga ⇒ GEDULD. Kundalini Yoga vind ik heel prettig om verder open te komen. Dat alle chakra’s openstaan en dan energie laten stromen. Maar als ik niet goed geaard ben is deze vorm te heftig. Dus alle andere vormen zijn goed om te aarden en die zou ik nu moeten doen om mijn houding te versterken. Ik voel echt al zo’n verschil met een jaar geleden. Heel bijzonder wat je zelf kunt doen om je lichaam sterker te maken. Thuis zelf Yoga doen via YouTube met Brett Larkin https://www.youtube.com/brettlarkin is mij heel goed bevallen. Het werkt voor mij heel prettig en je kunt zelf voelen wat je die dag nodig hebt en dan je oefeningen doen.

Onze 2 katten Senna (M) en Mirah(F)

Katten zijn zielswezens en ik voel ze heel goed. Ze zijn veel bij mij. Katten doen alleen wat ze zelf willen en dat is zo fijn. Ze liggen afwisselend aan de linker- of rechterkant van mijn been. Ze brengen mij in balans. Als bv Senna(m) aan mijn linkerkant gaat liggen ben ik bezig met mijn vrouwelijke kant. Ik denk daar dan aan en ga ook voelen wat dat met mij doet. Vanochtend op bed tijdens mijn Reiki oefeningen met de hamstrings/heupen kwam Senna midden boven op mijn benen liggen. Wat dan in mij opkomt is balans. Hij geeft mij dan warmte en rust en die energie geef ik ook aan hem. Hij ligt languit en wordt heel rustig en gaat slapen. Helemaal ontspannen.

Mirah het vrouwtje laat zich vaak wegzetten door Senna. Ze mag wat meer voor zichzelf opkomen smile

Maar wat een karakters hebben die katten. Het zijn Qatari Midden-Oosten katten en die passen zich gewoon aan in de omgeving waar ze zijn. Als ze maar Liefde en eten krijgen. Hoe simpel is dat ♥ In Qatar hebben ze op 2 verschillende plekken gewoond. In Dubai zaten ze 2,5 jaar op een appartement 29 hoog met een klein balkon en konden ze niet naar buiten. Hier in Arnhem hebben ze een tuin tot hun beschikking en zijn ze de koning te rijk. Ze zijn in een paradijs terecht gekomen. Maar dat hebben wij natuurlijk uiteindelijk bepaald voor hen. Hier hebben zij zelf geen keus in gehad. Dat is dan het verschil tussen mens en dier. Wij hebben een keus. Zij hebben geen keus maar passen zich aan aan de omgeving maar zijn wel helemaal afhankelijk van ons, de mens.

Maar als zij blij zijn, zijn wij ook blij. Als wij blij zijn, zijn zij ook blij.

 

 

 

Translate »