Selecteer een pagina
IJsland-Husavik

5-4-2021

Ik heb goed geslapen vannacht, het is 2e paasdag, er is een natte sneeuwstorm.

Ik heb mijn verhaal weer kunnen delen met iemand die ik ontmoet heb en ook op een spiritueel pad zit. Helen door delen. Elkaar helpen in het helingsproces. Het is een eenzaam proces dat je helemaal ZELF moet doen. Maar het is heel fijn om mensen op je pad tegen te komen die je een stukje verder op weg helpen en die jij ook kunt helpen. Ik voel nu dat ik dat heel leuk vind om te doen.

Ik hoor regelmatig verhalen over Liefde en Narcisme. Een fascinerende combinatie. Als je ervan uitgaat dat ieder mens puur geboren wordt, hoe dan? Hoe kan het dan dat het zo mis kan gaan? Zijn het hele grote ego’s die vaak niet naar hun gevoel (durven) kijken? Maar eigenlijk alleen maar bezig zijn met IK, IK, IK.

Het is bijzonder want het spirituele ontwakingsproces is in eerste instantie ook heel erg IK, IK, IK. Om te zijn wie je bent. In die zin zou je denken dat narcisme wel te behandelen is… Maar dan zullen er eerst heel veel uienschillen afgepeld moeten worden.

Is het zo dat we puur geboren worden? Wat neem je al mee uit vorige levens? Dit is interessante materie om mee bezig te zijn en over na te denken. Uiteindelijk is een spirituele ontwaking natuurlijk bedoeld om vanuit zelfliefde, heel veel liefde verder te kunnen verspreiden. Het ego loslaten en alleen maar zijn en voelen en luisteren, vertrouwen op je innerlijke stem, je intuïtie. Wat zou het mooi zijn als we dit allemaal al zouden kunnen doen vanaf onze geboorte. Dan zou de wereld er wel wat mooier uitzien.

Gisteravond seaspiracy op netflix gekeken. Het is misselijkmakend hoe de wereldzeeën worden leeggevist.

Al het leven wordt onder moeder aarde uitgehaald. De mens is een raar wezen. Ik ben positief, maar na het zien van deze documentaire heb ik toch even weinig vertrouwen in de mensheid. De mens is zichzelf zo aan het vernietigen.

Oceanen leegvissen, oerwouden kappen.

Ik hoop echt dat er een kentering komt en dat er heel veel mensen meer bewust gaan worden. Zo kunnen wij niet doorgaan. Dit kan het einde van de mensheid betekenen.

Hoewel ik ook wel veel vertrouwen heb in de toekomst is dit natuurlijk wel een discrepantie. Lastig. Er is lang gedacht dat het 11.55 was… maar het is al dik over 12.05

Ik moet maar proberen om in het klein, alles dichtbij mezelf houdend, voor wat verandering te zorgen en bewuster gaan leven. Goed zorgen voor je eigen natuur en goed zorgen voor moeder aarde. Dat is het enige wat ik zelf kan bijdragen.

 

 

 

 

 

Translate »