Selecteer een pagina
Oman Wahiba Sands

26-3-2021

Reiki 19e dag:

Het is een zonnige ochtend.

Bij mijn achterhoofd en thymus had ik een heel branderig gevoel. Het voelde niet lekker. Ik heb vanochtend om 4.30 een behandeling gedaan met de bron waar ik uit ben ontstaan. Daar is heel veel pijn en verdriet geweest en dat is er nog steeds. Daar heb ik ook last van en dat wil ik niet meer.

De medische wereld keek ongeveer 30 jaar geleden op een andere manier naar ziekte. Als er fysiek iets niet goed was, halen we alles maar weg… Waarom haal je alle vrouwelijkheid en gevoel weg bij iemand?

Ik heb heel erg gehuild. Heel diep voelde ik dit bij mezelf. Mijn handen bleven heel lang op de navelstreek. Wat er bij een mens operatief wordt weggehaald kun je vervangen door medicatie maar zal nooit meer de natuurlijke werking hebben.

Ik voelde hele zware energie en hoop dat ik dit kan gaan loslaten. Dit is niet van mij.

Was er vroeger maar wat meer aandacht geweest voor een holistische benadering.

Dat een fysieke klacht, pijn in de mens, ergens dieper zijn oorsprong heeft. Dan zouden mensen niet zoveel pillen hoeven slikken.

Door te praten over ziekte en met ziekte bezig te zijn krijgen mensen wel de aandacht die ze nodig hebben. Maar mijns inziens is dat geen positieve aandacht. Een mens zou beter naar zichzelf moeten leren luisteren en zelf kijken waar pijn vandaan komt. Zelfonderzoek doen en niet alleen maar vertrouwen op wat artsen zeggen wat er aan de hand is. Een mens weet vaak heel goed waar de pijn zit maar wil of kan dit niet aankijken of kan en wil er niet over praten. De pijn wordt weggestopt. Uiteindelijk ontstaan er allemaal rotte plekken in een lichaam die zich via allerlei klachten gaan uiten. Hoe langer dit wegstoppen duurt, hoe ernstiger de klachten worden. Als artsen of ieder ander mens meer tijd zouden nemen om naar een medemens te luisteren, echt te luisteren, zou er al veel pijn weggehaald kunnen worden.

Daarnaast doet een mens zichzelf tekort door er alleen maar voor anderen te zijn.

Mensen zouden meer aandacht moeten besteden om eerst zichzelf te helen voordat ze anderen kunnen helpen helen. Door alleen maar met anderen bezig te zijn en anderen te willen helpen doe je jezelf tekort.

Ik geloof er niet meer in dat je alleen maar een goed mens bent als je er alleen maar voor anderen bent.

Ik weet echter ook dat de generatie voor mij een oorlog in hun systeem heeft en dat er na de oorlog een land opgebouwd moest worden. Heel veel dankbaarheid en alle respect dat ze dat voor ons gedaan hebben maar helaas was er toen geen tijd en aandacht voor de zelfheling van mensen. De trauma’s en gebeurtenissen die ze opgedaan hebben tijdens die oorlog heeft ieder op zijn eigen manier verwerkt. Maar deze oorlog is vervolgens ook weer bij veel mensen uit mijn generatie in het systeem gaan zitten.

Voor mezelf heb ik dat een plek gegeven en losgelaten.Dat is niet meer van mij. Ik wil nu kijken naar de toekomst zonder te vergeten.

Misschien is er in deze tijd af en toe wat te veel tijd voor het ZELF

De IK maatschappij. Het doorschieten naar de andere kant. Maar altijd is balans the key♥

Maar ik ben blij dat ik nu leef, het is een hele interessante tijd om nu te leven.

Er gebeurt veel om ons heen en in de hele wereld. Ik ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren in de wereld waarin we leven. Ik ben er klaar voor.

Ik blijf bij mezelf en hou mijn energie hoog.

 

 

 

Translate »