Selecteer een pagina
Kasteel Doorwerth

24-3-2021

Reiki 17e dag:

Het was een rustige reiki, ik voel veel licht bij mijn 3e oog. Het gaat bijna niet meer weg als ik mijn ogen dicht heb. Ik heb veel last van mijn bovenbenen, die zijn stijf.

Gisteren een wandeling gemaakt rond kasteel Doorwerth. Het Klompenpad begon door het kasteel en ging daarna omhoog de bossen in. Na een uitkijktoren, kijkend richting Nijmegen, liepen we verder het bos in. Heel snel voelde het vreemd boven mijn knieën. Ik voelde dat ik daar weg moest en begon sneller te lopen.

Een gevoel dat ik achterna werd gezeten.

Ben ik in een vorig leven veel op de vlucht geweest omdat ik niet mocht zijn wie ik was? Had ik problemen met macht? Machthebbers, machtswellustelingen, heersers, koningen. Ik ben niet goed behandeld, ik heb moeten knielen. (Als kind wilde ik nooit knielen in de kerk…) Ik heb goed willen zijn, goed willen doen maar werd ik gezien als heks?

Ook voelde ik later in het bos dat daar veel gevochten is, ten noorden van de Rijn. We kwamen langs een ijskelder waar vroeger voedsel bewaard werd. Ik kreeg een opgesloten gevoel, claustrofobisch. Ik kwam op een plek waar 4000 jaar geleden al gewoond werd. Beschut, bij een beekje waar water opgevangen werd.

Hoe ver ga ik zelf terug?

Het was mentaal een zware wandeling, ik was heel moe en ben dat nu ook nog. Ik ga maar even een rustig dagje ervan maken en alles laten bezinken.

 

 

Translate »