Selecteer een pagina
De ziel van een schilder

10-3-2023

Het is zo fijn om te weten dat mijn ziel een hele lange houdbaarheid heeft. Eeuwig leeft. Al eeuwen heeft geleefd. Nog vele eeuwen zal doorleven. Mijn lichaam heeft maar een beperkte houdbaarheid. Daarom moet ik daar levend op deze aarde heel goed voor zorgen.

Het lichaam leeft relatief gezien maar heel kort. Dit in vergelijking met mijn ziel. Het is de verpakking voor iets veel groters en mooiers. Mijn ziel. Wat een bijzonder ding is dat toch. Die woont in mijn lichaam en wil gelukkig, blij en gezond zijn. Licht en liefde zijn. Naar die ziel moet ik zo goed luisteren om dat allemaal te bereiken. Dit kan ik alleen maar door terug te gaan in stilte. In stilte in mezelf. Luisteren naar die stilte. Wat zegt die stilte tegen mij. Het gesprek aangaan met mezelf. Gesprekken met anderen even stopzetten om dichtbij mezelf te kunnen komen.

Ik ga ervan uit dat alle zielen licht en liefde willen. Niemand wil ziek zijn of oorlog. Alle zielen willen naar het licht. Waarom zien de meeste zielen dat licht dan pas als ze overgaan? Waarom kan dit licht niet door meer mensen nu geleefd worden op deze aarde? Dit zijn de lessen die geleerd worden. Een heel leven lang maar ook door alle levens heen.

Maar nu in deze tijd, levend op deze aarde gaan er meer mensen leven in licht. Meer dan ooit tevoren. Dat is wat ik geloof. Meer bewustwording waar dit korte leven op aarde echt over gaat. Meer willen leven in het licht. Wat is echt belangrijk. Dat je het hier en nu moet doen om weer een stukje verder te kunnen naar verlichting.

Ik realiseer me heel goed dat mijn proces niet is weggelegd voor veel mensen nu levend op deze aarde. Toch is mijn ziel nu levend op deze aarde verlicht. Een versneld proces. Ik ben zeker niet de enige op deze aarde waar dit nu mee gebeurt. Dit proces moet je wel helemaal alleen doen om jezelf uiteindelijk niet meer alleen te voelen. Er is veel hulp, maar uiteindelijk moet je het zelf doen.

Ik voel of mensen openstaan voor mijn energie. Dat zijn er nog steeds niet zoveel in mijn omgeving. Maar ik voel ook dat ik dat achter me mag laten en verder mag op mijn pad. Loslaten wat ikzelf heb losgelaten. De energie van dit loslaten gebruiken om een geheeld leven verder te mogen leven in de tijd dat ik nog op deze aarde leef. Ik ben blij en dankbaar voor deze tijd die gaat komen en die is.

10:09 Wow. Mezelf steeds verder ontdekken. Met jou. Wat heb ik eraan als ik de hele wereld ontdek en mezelf niet ken? Ik maak echt de mooiste ontdekkingsreis met mezelf, in mezelf. Er valt echt nog zoveel te ontdekken. Zalig. Dat één mens dat allemaal in zich heeft. Ongelooflijk. Ik hoef niet meer ver te reizen om mezelf te ontdekken. Ik wil wel weer met mijn opnieuw ontdekte zelf de wereld in en mensen ontmoeten. Maar nooit meer op de vlucht voor mezelf. Hoe heerlijk is dat.

 

Translate »