Selecteer een pagina
Handen boven de deken

4-3-2023

Dit werd vroeger tegen kinderen gezegd. Waarom? Waarom mochten die handen niet onder de deken? Wat is en was de invloed van de kerk. De scheiding van lichaam, geest en ziel. Je eigen handen mochten niet je eigen lichaam aanraken. Hoe bizar eigenlijk. Een kind kreeg schaamte opgelegd als het ging om jezelf aanraken. Waarvoor moest je jezelf schamen? Waarom mocht je je eigen lichaam niet ontdekken? Welke handen mochten dat lichaam dan wel aanraken? Er werd dus al vroeg een lichaam van een geest en ziel gescheiden. Deze kwamen los te staan van elkaar en gingen als zodanig los van elkaar functioneren zodat anderen die macht over jou hadden en alles konden doen wat zij wilden. In alle vormen. Daar zijn veel gaten geslagen in een ziel. Wat als kinderen destijds wel die handen onder de deken mochten doen? Zouden er dan veel meer gelukkige mensen zijn die in hun eigen kracht zouden staan zodat niet anderen over hun leven konden beslissen? Hoe anders zou de wereld er dan nu uitgezien hebben? Een mens niet meer afgescheiden van zichzelf. Gelukkig met zichzelf. Zichzelf kan en mag beminnen en liefhebben. Maar het is nooit te laat. Deze schaamte hoeft niemand meer opgelegd te worden. Geen mens kan dit een ander mens meer opleggen. Waarom heeft de mensheid dit zover laten komen?

Translate »