Selecteer een pagina
Senna & Mirah

18-10-2021

WOW, ik heb een hele nacht doorgeslapen. Wat een genot. Dat gebeurt echt niet zo vaak en dit voelt echt goed. Hoewel ik me ook echt niet meer druk maak als ik wakker lig of niet in slaap kan komen. De nacht is van de ziel, dan werkt de ziel. De zielen zijn dan actief. Ook is dat dan de tijd dat wij samen zijn. En dat is fijn. Dus wakker liggen is niet altijd erg. Slaap heb je nodig, maar ik wil er geen ding meer van maken als het niet lukt. Ik krijg energie en ik ben uitgerust. Maar als ik niet kan slapen en ik ga me daar druk om maken is dat allemaal maar negatieve energie. Als ik goed in mijn energie zit en me lekker voel heb ik misschien wel minder slaap nodig.

In de begintijd na een van onze laatste ontmoetingen, nadat bij mij de vonk was overgeslagen, heb ik maanden niet geslapen. Ik was kapot, ik zat vast en zat in een negatieve spiraal waar ik niet meer uit leek te komen. Ik heb toen een enkele slaappil genomen waar ik wel een heel erge weerstand tegen had. Ik wilde er niet verslaafd aan raken maar ik vond dat ik iets moest doen om weer te kunnen slapen. Uiteindelijk vind ik dat het lichaam zelf die ontspanning moet krijgen om te slapen. Door veel te wandelen en Yoga te doen heeft dit mij ook geholpen om weer beter te slapen. En diepe ademhalingen vanuit mijn buik. Ik merkte steeds vaker dat hele diepe ademhalingen, minimaal drie keer, mij heel erg hielpen om meer te ontspannen. Uiteindelijk is dat sowieso de oplossing voor heel veel problemen. De ademhaling niet vastzetten maar doorademen en de energie door laten stromen. Weten dat ik er ben en dat ik er mag zijn. Als je geboren wordt op deze aarde is dat het eerste moment waarop gewacht wordt. Het huilen van de baby is het eerste teken dat je er bent, dat je er mag zijn. En dan begint het pad dat leven heet.

Ik voel me steeds vaker, steeds beter en blijvend gelukkig. Ik mag er helemaal zijn. Ik heb niets nodig om gelukkig te zijn. Ik ben ook nergens aan verslaafd. (Behalve aan mijn cappuccino…) Dat mijn lichaam niets meer nodig heeft om dit geluk te ervaren is superfijn. Alles wat je fysiek tot je neemt kan alleen maar tot verslaving leiden. Dit zijn voor mij allemaal middelen om je fysiek kortdurend even gelukkig te voelen. Als je het nodig hebt om je gelukkig te voelen betekent dit op dieper niveau dat je niet gelukkig bent en je jezelf iedere keer een beetje verdoofd om jezelf niet te hoeven voelen. Iedere keer wil je hier even niet zijn. Maar iedere keer ervaar je kleine momentjes van geluk. Ik voel me nu vrij dat ik dit allemaal niet nodig heb. Ik kan alles op zijn tijd tot me nemen en daarvan genieten. Maar ik zou ook heel goed zonder kunnen. Maar ik hoef ook niet als een monnik te leven. Ik geniet er nu echt bewust van als ik dit doe. Maar ik heb het niet nodig.

Energie liegt niet – Energy doesn’t lie.

Wij zijn in energie verbonden. Ik voel dat het pad van de zelfliefde mij een goed leven gaat geven maar het is echt niet altijd makkelijk. Ik voel mezelf wel heel erg gelukkig dat ik dat in dit leven mag beleven, dat ik dit mag meemaken. Ik ben heel dankbaar.

 

Translate »