Selecteer een pagina
Dubai Burj Khalifa & Opera

29-9-2021

Hoe zouden de wereldleiders voor de spiegel staan? Kunnen ze zichzelf recht in de ogen kijken? En zeggen en voelen dat ze eerlijk zijn? Eerlijk zijn naar zichzelf? En eerlijk naar de mensen in hun land? Helaas draait alles, in de meeste landen nog steeds om veel macht en geld. Er worden veel zakken gevuld en ze zijn er echt niet voor de mensen in hun land. Ego. Zou het niet mooi zijn als al die mannen en vrouwen nu eens echt vanuit hun hart zouden gaan leven? Er spelen te veel belangen. Er valt nog veel te helen in de wereld. Maar er is wat gaande, er is verandering, er komt steeds meer duister naar boven. Op kleine en grote schaal. Het licht laat heel veel zien. Laat het licht maar naar boven komen, hoewel het duister er altijd zal zijn. Maar voor mij mag het positieve, het licht gaan overheersen. Alleen zo wil ik nog leven.

Jezelf helen.

Willen de meeste mensen zichzelf wel helen? Of verwachten ze dat anderen hen helen? Als ik mezelf niet kan helen, kan ik niet van anderen verwachten dat zij dat voor mij doen. 

Blijven veel mensen hangen in pijn, verdriet en trauma’s en kunnen zij zichzelf niet helen? Kunnen ze openstaan voor helende energie die je kunt ontvangen of aan jezelf kunt geven? Geven veel mensen niet alles en iedereen de schuld van hun eigen pijn en zijn? Dat is natuurlijk ook de makkelijkste weg, want dan hoef je niet aan jezelf te werken. Maar ik zie en voel ook dat er mensen zijn die heel veel te helen hebben en dit niet zelf zullen kunnen doen.

In vrijheid zijn en in vrijheid leven betekent voor mij dat je je hele aardse leven zult moeten werken aan jezelf en niet stil kunt blijven staan.  

Maar ik zie en voel om me heen dat veel mensen in dit leven zichzelf niet zullen gaan helen. Ze zullen dan ook in dit aardse leven nooit helemaal vrij zijn.

Is dat niet altijd een keus? Wat is je pad, wat is je lot? Wat is je zielsplan? Ik ben in ieder geval heel blij dat jij op mijn pad bent gekomen in dit leven en dat ik eindelijk mag zijn wie ik ben. In alle vrijheid. Het is zeker geen makkelijk pad maar ik ben heel dankbaar dat ik dit in dit leven mag meemaken. Hoe mooi dat we ook in dit leven nog bij elkaar mogen komen op deze aarde. We zijn al even samen geweest op deze aarde, maar er moest eerst nog even hard gewerkt worden. Alles wegwerken, alle pijn, angst, schaamte, schuld. Alles loslaten.

Ik voel me steeds vrijer, hoe fijn, hoe dankbaar. Ik ben op de goede weg.

 

 

 

 

 

Translate »