Selecteer een pagina
Museum Voorlinden

17-9-2021

Fietsen in Wassenaar. Ik fiets langs kastelen van huizen met grote poorten, goed afgesloten voor de buitenwereld. Bang dat er van je gestolen wordt, leven in angst. Hoe blij ben je dan met je leven, hoe happy ben je zelf? Zoveel geld hebben, zo’n groot huis hebben en dan continue in angst leven. Ik zie beveiligingscamera’s op alle ‘optrekjes’. Ik denk alleen maar: “Je kunt maar op één stoel zitten en in één bed slapen?” Hoe groot moet je huis zijn? In hoeverre ben je dan je eigen tempel en voel je je veilig bij jezelf?

Vanmiddag ben ik in Museum Voorlinden geweest. Een mooi en licht museum in een prachtige omgeving. Jammer dat een museum niet voor iedereen toegankelijk is omdat het vaak vrij prijzig is. Zo is het vaak alleen toegankelijk voor de elite. Hoe mooi zou het zijn dat iedereen hiervan zou mogen genieten? Maar vooralsnog is er een scheidslijn, je kunt het wel of niet betalen. Zal dit altijd zo blijven? Ik vind het alleen maar jammer dat er zoveel tweedeling door de mensheid heen loopt. Ik vraag me af of dit ooit zal stoppen.

 

 

 

Translate »