Selecteer een pagina
Ameland

10-9-2021

Nes 

Het is oorverdovend stil hier. Wat een heerlijk eiland is Ameland. Hier kom ik zeker terug. In het begin heb ik me heel erg alleen en eenzaam gevoeld. Maar door langer hier te zijn, was ik nog wel alleen, maar voelde ik me niet meer alleen. Vanochtend in de slaap had ik het heel benauwd en kreeg geen lucht. Mijn luchtweg werd afgeknepen toen ik een zwembad in ging? In water? Dat was niet heel duidelijk maar het was zeker geen fijn gevoel. Beklemmend.

Ik voel me hier vrij als ik alleen ben en ik weet dat dit vaker zo moet zijn. Maar ik voel jou steeds dichterbij. Je bent echt al bij mij. Wij gaan samen reizen en veel nieuwe dingen zien. Maar ook de natuur opzoeken om te ontladen want dat zullen we allebei moeten doen. Weg van alle energie van anderen.

Ik voel veel mensen vastzitten in pijn, blokkades. Zijn ze niet helemaal gelukkig? Maar proberen ze een gelukkig leven te creëren? Denken dat je geluk van buitenaf kunt krijgen maar zien niet dat het geluk in jezelf zit. Dit is hoe ik ook mijn hele leven heb geleefd. Maar door te kijken en te werken aan mezelf, heb ik kunnen werken aan mijn kindspijn. Mijn energie zat helemaal vast en stroomde niet. Dat is wat ik nu ook bij anderen voel. Maar als mensen niet openstaan voor hun eigen energie, is dat een eigen keus en daar kan ik niets aan doen.

Mijn energie staat nu open en ik hoef alleen maar te zijn en hoop zo een beetje helende energie te kunnen doorgeven. Maar dit kan alleen maar als mensen daar open voor staan. Maar ik zie op dit moment dat veel mensen geregeerd worden door angst en deze van buitenaf laten opleggen. In het nieuws wordt nu weer verspreid dat de griep deze winter weer groter wordt…weer angst strooien…Misschien allemaal meer gezonder en zelf bewuster gaan leven? Ik ben er nog steeds van overtuigd dat je door afstand te houden en gezond te leven het beter zou kunnen gaan. Maar de mens is nu eenmaal een kuddedier en doet graag wat anderen doen. En willen weer leven zoals ze het gewend zijn om te leven.

Waarom leren we als kind niet om gezondere en bewustere keuzes te maken voor onszelf? Dit in plaats van alles maar van bovenaf opgelegd te krijgen? Zou het niet fijn zijn als we meer gezonde geesten in gezonde lichamen zouden hebben? Ik lees wel steeds meer dat steeds meer mensen zich hier bewust van worden. En bewuster willen gaan leven. Ook hier storten zich dan wel weer mensen op die er weer veel geld aan willen verdienen. Maar als je vanuit je hart werkt, zou je zelf heel veel kunnen doen. Ik wil best wel meewerken en me af en toe laten zien en horen als het om een gezonde levensstijl gaat. Maar het belangrijkste ben ik zelf. En vandaaruit kan ik mezelf, mijn energie, mijn helende energie gaan delen. Dat is mijn doel, mijn missie.

Tijdens dit schrijven voel ik weer druk op mijn keel. Is dat omdat ik morgen weer naar huis ga? Zie ik er tegenop? Ik wil bij jou zijn. Maar ik heb ook wel zin om weer naar huis te gaan. Dus het is zo dubbel.

 

 

 

 

Translate »