Selecteer een pagina
Ameland

7-9-2021

Nes

Het is zo stil buiten in de natuur. Mijn oren tuteren en het is wel heel bizar. Geen wind, alleen de zon voelt heel slecht aan, die voelt niet goed voor mij. Het kan aan mij liggen, maar ik kan er niet de hele tijd in zijn.

Ik ben gefietst naar Ballum. Als je geen elektrische fiets hebt, val je tegenwoordig wel op. “Jij moet nog zelf trappen…” zijn opmerkingen die ik af en toe te horen krijg… smile Allemaal mijn eigen energie, ik hoef niet extern op te laden, ik laad alleen mezelf op… Het is beter voor de natuur; er hoeft geen accu vervangen te worden. Ik kom alleen niet zo snel ergens, maar waar moet ik snel zijn? Ik voel me bijna een ‘wappie’ op een gewone fiets. Geen vaccin en geen accu smile Ik ben toch echt wel van een andere planeet…

Even een heel ander onderwerp. Een tijdje geleden kwam er een gedachte over make-up omhoog: Doen vrouwen dit om zichzelf mooier te maken dan ze al zijn? Of is het een mannending? Willen mannen dit zien bij een vrouw? Waarom moet er een laagje over je heen om jezelf mooier te maken? Of moet er alleen maar heel veel geld aan verdiend worden? Misschien is dat het wel…Ik kan hier nog lang over doorgaan, maar ik laat het maar weer los want aan mij wordt op dit vlak niets verdiend.

Ik kom een mooie quote tegen van de Deense filosoof Søren Kierkegaard:

“Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd”

Tijdens mijn fietstocht over het eiland valt het me op hoeveel mensen er ongezond uit zien. Zwaar overgewicht en slechte huiden. Zal er een bewustwording plaats gaan vinden dat als je gezonder leeft je ook minder snel in een ziekenhuis hoeft terecht te komen? Zullen we als mensheid niet veel meer daar onze energie op moeten gaan richten? We leven in een consumptiemaatschappij en mensen eten, drinken en roken veel. Ik zie jonge mensen zwaar ademend langslopen en ook als ze een stukje hebben gefietst zijn ze buiten adem. Wanneer worden mensen zichzelf hier bewust van?

 

 

 

 

 

 

Translate »