Selecteer een pagina
Dubai Marina

17-12-2021

Er wordt fysiek hard gewerkt om uiteindelijk bij elkaar te kunnen komen. Misschien idealiseer ik het allemaal wel te veel. Maar ik voel je wel heel veel heel dicht bij mij.

Wat is er toch misgegaan in deze wereld. Er wordt zoveel van bovenaf opgelegd door regeringsleiders zodat mensen tot slaven zijn gemaakt voor het grote geld van enkelen op deze wereld. Ik heb gelezen over wereldleiders die reptielen genoemd worden. Deze reptielen zouden geen ziel hebben. Hoe dan? Denk ik dan alleen maar. Hoe kan dat? Hebben regeringsleiders gevoel? Hoe kijken zij naar zichzelf als ze voor de spiegel staan? Of kijken zij nooit in een spiegel? Daar ga ik eens over nadenken. Maar macht en rijkdom maakt veel kapot in deze wereld. Rijk-dom, hoe dom is rijk zijn? Rijkdom is geld en geld maakt macht en macht maakt van een mens een ander mens. Hoe kan dit machtsmisbruik, dit systeem ooit veranderen? Is het mogelijk dat een mens in alle lagen meer zelfvoorzienend gaat worden? Dat we allemaal minder afhankelijk worden van anderen? Hoe mooi zou dat zijn, maar is wel iets voor de langere termijn. Als alle geld van de wereldleiders, koningshuizen met hun zelfverheerlijking eens ingezet zou worden om dit te bewerkstelligen?

Tijdens de Corona is de toeristensector wereldwijd ook zwaar getroffen. Er gaat verandering komen. Zelf zou ik meer richten op kleinschaligere accommodaties die meer persoonlijke aandacht hebben voor de klant, en zodat het geld rechtstreeks bij de mensen zelf komt. De grote onpersoonlijke hotels zonder ziel, zullen mij in ieder geval niet veel meer zien. Hoewel ik daar echt wel genoten heb gingen ze mij steeds meer tegenstaan. Maar dan maak ik zelf een andere keus. Wat anderen doen moeten ze uiteraard helemaal zelf weten.

Daarnaast hebben veel mensen met geld, koningshuizen, oliesjeiks meerdere huizen over de hele wereld…klopt dit allemaal wel. Je kunt maar op 1 plek zijn en in één bed slapen. De rest van het jaar staan deze paleizen, maar ook veel huizen in grote steden, leeg te staan.

Als al dit geld eens besteedt zou worden om te zorgen dat alle mensen op deze wereld te eten hebben? De basisbehoefte van ieder mens? Moeten we daar niet vol op inzetten? Gaan er niet wereldwijd meer mensen dood aan honger dan aan dit virus? Is dit virus alleen voor de rijken? Zijn mensen die honger hebben bezig met dit virus?

Ik verval af en toe nog in ego en boos worden. Boos worden om wat mensen aangedaan wordt. Maar ook om wat mensen zichzelf aan doen. Er gebeuren dingen tijdens deze Corona waardoor hooggeplaatste mensen boven de wet staan. Terwijl mensen thuis moeten blijven, worden er hier en daar de nodige feestjes gegeven. Vast dat het virus daar langsheen waait. Maar ik kan steeds makkelijker dit snel weer naast me neerleggen. Licht en liefde. Maar het blijft een uitdaging om op deze aarde te leven en niet meer mee te doen met de heersende norm, macht en regels. 

 

 

Translate »