Selecteer een pagina
Dubai Spice Souk

22-11-2021

Blauwdruk kwam vannacht tijdens mijn slaap in me op. Leef je blauwdruk, leef je hart, leef vanuit je bron. Ik ben op weg, stapje voor stapje. Gisteravond weer een heftige bloedneus. Is het echt een zuivering van mijn bloed, mijn lichaam? Ik weet dat het goedkomt maar ga het toch even laten checken bij de huisarts. Ik voel dat ik daar anders naar toe ga nu. Vertrouw ik nog wel wat er gezegd gaat worden? Draait de hele medische wereld niet alleen om symptoombestrijding? Verdienen daar heel veel mensen heel veel geld aan? Als we ons lichaam nu eens gaan zien als een holistisch geheel? Dat symptoombestrijding niet de oplossing is van een ziekte? Wat is de echte oorzaak van een ziekte? Deze oorzaak zoeken op een dieper niveau van de mens. Zelf verklaar ik deze bloedneuzen als iets om mijn lichaam te zuiveren. Mijn bloeddruk is goed, ik voel me goed, ik heb verder geen fysieke klachten, ik leef en eet gezond, beweeg gezond…Dan is dit mijn enige verklaring. Maar ik weet natuurlijk niet zeker of er iets onderliggend is. Dat zal ik samen met een arts willen bekijken. Maar dat een arts mij snel even iets voor gaat schrijven, gaat er bij mij niet meer in. Dan is de arts snel van mij af maar lost het werkelijke probleem niet op. Maar er is voor een arts meestal geen tijd om dieper te graven. Er zullen echt wel artsen zijn die dit zouden willen, maar er geen tijd voor hebben. Want Tijd is Geld…

Ik hoop zo in verandering in de zorg. Maar vertrouwen in de zorg die er nu is heb ik niet meer en heb ik nooit heel veel gehad. Maar de meesten hebben dit wel en zullen dit altijd blijven hebben. De arts zal het wel weten, want een arts heeft er heel lang voor gestudeerd…

Jammer dat hier zo naar gekeken wordt, want je kunt zelf ook heel veel weten als je beter naar je eigen lichaam luistert. En niet je lichaam gaat leggen in de handen van de medische wetenschap.

Dit zou zo mooi zijn als dit samen zou kunnen gaan. 

 

Translate »