Selecteer een pagina
Pijn en verdriet van anderen

15-4-2023

Alle verdriet en pijn die ik heb gehad is niet allemaal van mezelf geweest. Dit was pijn en verdriet van anderen die mij raakten. Ook jouw verdriet voelde ik en was in wezen niet van mij. Maar van jou. Ik hoef pijn en verdriet van anderen niet meer te voelen als het niet van mij is. Dat is dan niet mijn pijn en verdriet. Dat laat ik bij de ander. Dat is wat ik nu voel zoals ik werk en hoe ik als mens kan leven. Zonder pijn. Pijn niet meer overnemen want dat lost pijn niet op. De pijn bij de ander laten. Die ander moet zelf door de pijn. Wel zou ik willen dat niemand pijn hoeft te lijden op deze aarde. Maar ook dat is niet aan mij. Ik ben dankbaar dat ik de rest van mijn aardse leven pijn vrij mag leven. Dat is mijn vrijheid leven zonder pijn.  
Translate »