Selecteer een pagina
Deep healing

21-3-2023

Als ik mezelf tot de diepste lagen in mijn ziel kan en heb moeten helen, kan ik ook anderen hier mee helpen. Deze helende energie kan ik inzetten om op diepere lagen van anderen door te dringen. Ik kan op z’n minst een opening maken waardoor iemand kan praten hierover. Een geheim maken van iets ergs wat je meemaakt is pijn en verdriet. Erover praten en huilen kan verlossing geven en de tijd zal het een plekje geven zodat er geen angst hiervoor meer hoeft te zijn. Deze angst geef je dan ook niet meer door aan volgende generaties. Hele diepe pijnen en psychische ziekten worden meegenomen uit vorige levens. Door je eigen ziel te onderzoeken en hier hulp bij te vragen, kun je dit stukje helen. Dit kan echt zonder afhankelijk te worden van medicijnen. Mensen volstoppen met medicijnen gaat de oorzaak nooit oplossen. Het is onderdrukken van je gevoel. Dit gevoel wil je niet voelen. Maar juist door je diepste pijn te doorvoelen kan er heling van een ziel plaatsvinden. Daar zit de pijn. Mensen willen vaak hun eigen pijn niet aankijken en aangaan. En worden liever afhankelijk van gevoels onderdrukkende medicijnen. Dit is een keus. Niet willen voelen en kiezen voor een leven zonder medicijnen. De medische wereld heeft niets liever dan deze mensen in leven houden. Het is een verdienmodel. De mens als patiënt staat helaas niet altijd bovenaan. Anders zou er wel naar diepere oorzaken worden gezocht en gekeken. Medicijnen kunnen alleen maar als tijdelijke oplossing worden gebruikt. Maar deze lossen een dieper probleem nooit op. Het legt een chemisch laagje over de pijn van je ziel. Een sluier om de pijn niet meer te hoeven voelen. Als deze pijn niet zelf wordt aangegaan zal het lichaam afhankelijk worden van steeds maar meer medicijnen. Maar dit blijft altijd een keus van een individuele ziel.

Om dit nu zelf diep van binnen te weten maakt het voor mij moeilijk om te zien hoever de mensheid is gegaan om geen pijn meer te willen voelen. Al bij de minste pijn stoppen mensen er pillen in. Kunnen pillen die op grote schaal worden voorgeschreven in de westerse wereld ook de oorzaak zijn van allerlei ziektes en afwijkingen die tegenwoordig bestaan? Het is een vraag die bij me opkomt maar ook ik weet hier niet het antwoord op.

Ik weet nu voor mezelf dat als je je diepste pijn aan gaat je jezelf op een natuurlijke manier kunt helen. Via yoga, meditatie, diepe ademhaling, praten, huilen, orgasmes komt er een bewustwording van jezelf op gang en kun je helen op een dieper niveau. Dit is voor mij de weg naar nooit meer chemische medicijnen. Alles is voor mij op een natuurlijke manier geheeld. Ook dit is voor mij uiteindelijk een keus. De keus voor liefde voor mezelf. De zelfliefde.

Translate »