Selecteer een pagina
Arnhem Gulden Hart Kerk

24-1-2022

Ik krijg steeds iets door en moet steeds aan dit woord denken. Hoge Priesteres. Ben ik dat dan? Word ik dat? Dit voelt wel heel erg zo. Maar ik ga hier niets over zeggen en hier niet mee te koop lopen. Het is wat het is. Tegelijkertijd komt er iets bij mij naar boven waar ik gister tijdens een wandeling langs een klooster aan moest denken. Waarom moet je als priester/non een afgezonderd leven leven? Als je licht en liefde wil delen moet dit dan vanuit een gebouw? Ik wil heel graag tussen de mensen staan en leven en zijn. Op deze manier de liefde verspreiden. Ik wil niet afgezonderd leven. Waarom moet de grote onvoorwaardelijke liefde gedeeld worden vanuit een grote kerk, een grote kathedraal? Macht en geld heeft een veel te grote rol gespeeld door de jaren en eeuwen heen. Ik heb daar helemaal niets mee. Dit heeft niets te maken met liefde delen. Medemenselijkheid – Naast en Tussen de mensen ZIJN. Dat voelt voor mij veel beter en goed. Zo wil ik leven.

 

 

 

Translate »