Selecteer een pagina
Amsterdamse gracht

31-12-2021

De laatste dag van 2021. Wat een bijzonder maar zwaar jaar. Wat heb ik veel geleerd van mezelf en van wat er in de wereld aan de hand is. Leef je leven maar bovenaan staat Liefde. Dat heeft de wereld komend jaar nodig. Heel veel Licht en Liefde.

Twee dagen geleden zijn we met z’n vieren een nacht in een hotel in Amsterdam geweest. De tweede keer dit jaar en de tweede lockdown die nog strenger is dan de eerste. Wat ik hier ook van vind, de stad Amsterdam ademt en voelt vrijer dan ooit daarvoor voor mij. Hoewel ik anders ben gaan kijken naar de verdeling van geld en rijkdom kan ik toch genieten van deze luxe in het hotel. We lopen over de Albert Cuyp markt en genieten daar allemaal van. Ik vraag me af of er niet weer meer markten moeten komen. Geen dure panden en het geld gaat direct in de zak van de verkoper.

Samen zijn met de kinderen in Amsterdam is heel fijn maar toch voel ik me binnen mijn gezin alleen. Ik kan niet meer meepraten met wat zij doen en hoe zij in het leven staan op dit moment. Ik sta anders in het leven. Ik vertel een ander verhaal en het lijkt of ik dit niet mag laten horen. Moet ik dan alleen maar luisteren naar anderen? Willen anderen wel naar mij luisteren? Ik luister met al mijn zintuigen maar vind het lastig dat ik niet altijd meer te volgen ben voor anderen. Ik volg geen regels meer die opgelegd worden en vind het moeilijk om te zien dat anderen dit nog wel doen. Ik zal dit ook weer moeten loslaten. Ik kan en wil zo niet meer leven.

Gisteravond zocht jij mij op en ik voelde je heel dicht bij mij. Alsof je echt bij me was. We bleven lang bij elkaar en voerden de spanning op. Wat een heerlijk samen zijn, samen komen.

We gaan morgen een nieuw jaar in 2022. Ik voel heel veel verandering. Ik ben echt op een andere tijdslijn terecht gekomen. Leven in het nu, gister is geweest, morgen kan het aardse over zijn. In het nu zijn en doen wat je het allerliefste doet en doen alsof het je laatste dag is. Dat is leven.

Translate »