Selecteer een pagina
Dubai Kite beach

28-12-2021

Deze pandemie haalt wereldwijd alle pijnpunten van de mens en van moeder aarde naar boven. Daar worden steeds meer mensen zich van bewust. Teruggaan naar je eigen natuur, bewuster omgaan met jezelf en daardoor ook met moeder aarde. Ik wil ook weer reizen, maar ik ga dit wel veel bewuster doen. Gezond en in alle vrijheid. Ik hoef en wil me niet schuldig voelen over het leven dat ik heb geleefd. Ik heb niet helemaal vanuit mijn natuur geleefd maar wel de hele wereld over gereisd en veel gereisd. Ook dit was niet goed voor moeder aarde. Ik zie heel veel licht en sta aan de andere kant van de donkere tunnel. Het licht, het nieuwe leven, de nieuwe wereld.  Ik voel dat er veel mensen blijven hangen in de oude wereld. Dat is een keus, dat is een zielsplan. Ik wil en kies voor het licht. Licht en Liefde zijn. Ik ervaar het als bijzonder dat mijn proces synchroon loopt aan de pandemie. Maar als ik dan zoveel licht zie, gaat de wereld dan ook zoveel licht zien? Maar dit licht moet je wel willen zien. Open staan voor mezelf, met mezelf, bij mezelf. Dit is de enige manier om een nieuw en ander leven te creëren voor mezelf. Deze pandemie heeft mij alleen maar lichter en bewuster gemaakt. Ik zie de pandemie als positief. Maar deze mening zullen niet veel mensen met mij delen. Maar ik praat voor mezelf en niet voor anderen. Wat heb ik eraan als ik voor of over anderen praat? Dat zegt dan iets over mezelf als ik dit doe. Als ik over anderen praat hoef ik niet over mezelf te praten. Het is altijd veiliger om over anderen te praten en anderen te verdedigen. Alles wat ik over iemand anders zeg, zegt uiteindelijk iets over mezelf. Maar betekent dit ook “kom niet aan mij?” Als ik over mezelf praat vanuit goedheid en liefde dan kan ik dit delen met anderen. Dan heb ik een rijker leven. Mijn leven delen met anderen vanuit heel zijn, licht en liefde zijn. Dan hoef ik niet over anderen te praten en heb ik genoeg aan mezelf. Luisteren en openstaan voor het verhaal van een ander, zonder te oordelen.

Ik hoef ook geen anderen meer te volgen, ik volg alleen nog maar mezelf. Ik voel dat er veel meer mensen zijn op dit pad maar ik kom ze in mijn omgeving nog niet veel tegen. Maar het is goed zoals het is.

Vanochtend voelde ik onze energie samenkomen. Er kwamen tranen bij de gedachten dat ik zo graag bij je zou willen zijn. Maar ik weet echt wel dat dit nu nog niet kan. Jij en ik, wij samen, dubbel licht, dubbel liefde. Wij sturen nu al heel veel liefde rond.

Gedachten over pensioen.

Met pensioen gaan op bepaalde leeftijd is voor mij eigenlijk een heel vreemd iets. Je stopt met je beroep dat je aangeleerd hebt. Je wil er vaak niets meer mee te doen hebben. In hoeverre heb je dit dan met je volle hart gedaan om (zoveel mogelijk) geld te verdienen? Is het niet zo dat als je iets met je hart doet, je dit je hele leven kunt blijven doen? Dat zou je goeie energie geven en dan kun je nog een heel rijk leven leven tot je deze aarde verlaat.

Translate »