Selecteer een pagina
Kerst in Arnhem

27-12-2021

Het aardse houden van gaat voor mij heel vaak om het bezit van een ander. Dat voelt voor mij niet meer zo. Je hoort bij een ander vanuit een bezit gedachte. Daar mag geen ander bijkomen. Bij onvoorwaardelijke liefde draait het niet om bezit. Dat is loslaten om liefde vrij te laten zijn. Bestaan alle relaties alleen maar uit onvoorwaardelijke liefde? Als dit niet zo is betekent dit voor mij dat op een dieper niveau deze onvoorwaardelijke liefde er niet is voor jezelf. Voor de meeste mensen is er onvoorwaardelijke liefde voor hun kinderen. Maar in deze aardse wereld ziet dit er voor mij ook vaak uit als bezit. Als je je kinderen niet kunt loslaten, kun je dan spreken van onvoorwaardelijke liefde? Zie je je kinderen dan als bezit? Hebben kinderen hier uiteindelijk alleen maar last van? Ook je kinderen moet je loslaten om ze vrij te laten zijn. Hoeveel hou je van jezelf als je dit als ouder niet kunt? Of heb je je kinderen nodig om jezelf goed te voelen? Dat gaat voor mij niet meer op. Dit is voor mij echt een gedachte vanuit bezit. Dat voelt voor mij niet goed en dat heeft het ook nooit gedaan. Ook je kind heeft een eigen wil, een eigen ik en moet zelfstandig keuzes maken die goed voelen voor hen. Dit alles wordt vaak al heel jong ingeperkt omdat ze zich aan regels moeten houden die volwassenen hen opleggen. Meedoen zoals het hoort. Allemaal vanuit de gedachte dat ouders het wel zullen weten wat goed is voor hen. Alsof een kind niet weet wat goed is voor zichzelf. Dat weet een kind al heel jong, maar dat wordt van buitenaf allemaal al vroeg de kop ingedrukt. De druk van buitenaf voor een kind is heel groot. Je moet als kind wel heel sterk zijn om jezelf te kunnen zijn in deze wereld. Maar ik zie dit wel steeds meer gebeuren omdat kinderen met een ander bewustzijn worden geboren. Al jong zijn ze zichzelf bewust van wat goed is voor henzelf. Daardoor is dit ook goed voor hun omgeving.

Gisteravond hebben we een gezellig Kerstdiner gehad met z’n zessen. Dit samen zijn doet mij goed en ik voel heel veel liefde. Toch voel ik me anders dan hen. Maar het is goed.

Na de zware energie met de kerst voel ik vanochtend meer rust. Is dit alleen mijn energie? Of is deze energie ook van jou? Kan ik dit voelen als deze zware energie niet van mij is? Maar als deze energie niet van mij is, voel ik die energie wel. Dan is het ook voor mij zware energie. Ga jij reizen? Wat is het toch een bijzonder proces. Mijn hand schrijft maar door wat er in mijn hoofd naar boven komt. Dit komt recht uit mijn ziel. Het is zo fijn om dit aan het papier te kunnen toevertrouwen. Niemand snapt dit maar papier is geduldig.

Translate »