Selecteer een pagina
Verliefd in een huwelijk

24-11-2023

Als je verliefd wordt op een ander terwijl je in een huwelijk zit, kun je heel makkelijk weer in de liefde van een ander stappen. Je laat je gezin in verwarring achter en maakt wonden. Maar ook die ander gaat jou niet de liefde geven die je mist bij jezelf.

Tijdens onze ontmoeting heb ik meteen gevoeld dat dit meer was dan zomaar een verliefdheid. Dit ging veel dieper. Met deze diepe liefde hebben wij onze ziel geheeld. We zijn niet gevlucht uit ons huwelijk om meteen in en met elkaars liefde te zijn. We zijn blijven zitten in ons huwelijk en zijn begonnen met onszelf te helen. Doordat we onszelf gingen helen, heelden we ook de mensen om ons heen in ons gezin en daarbuiten. Tot er een moment kwam waarin ik voelde dat deze diepe liefde meer was en ik daarom niet in mijn gezin kon blijven. Het helingsproces van mijzelf is een start geweest voor anderen om ook zichzelf te helen. De rest is aan ieder mens zelf om hiermee verder te gaan of te blijven hangen in oude patronen. Dat is niet meer aan mij. Dat is vrije keus.

Ik heb mezelf geheeld en mijn eigen liefde gevonden. Deze universele onvoorwaardelijke liefde is bedoeld om aan veel meer mensen te laten voelen dan alleen mijn gezin. Daarom moest ik daar weg. Ik heb mijn gezin niet in verwarring achtergelaten, maar in liefde. Ook al zouden ze liever hebben dat ik was gebleven. Maar deze liefde is niet bedoeld om ergens vast te zitten. Deze liefde moet vrij kunnen leven en vrij kunnen zijn. Dat is wat ik nu voel. In liefde voor en in dankbaarheid naar mijn gezin. Dat ik de ware liefde heb ontmoet terwijl zij er voor mij waren. Nu moet ik de ware liefde volgen. Mijn liefdeshart gaan volgen. Dit kan ik niet meer en nooit meer anders doen. De onvoorwaardelijke pure liefde volgen. Van mezelf. En dit delen met anderen. Voor altijd en eeuwig.

 

 

 

 

Translate »