Selecteer een pagina
Verlangen en begeerte

22-5-2023

6:22 Wat is verlangen. Mijn verlangen naar jou wordt minder. Het nodig hebben van dit verlangen vervaagt. Ik denk nog wel aan jou. Maar het is voelen en weten. Mijn gevoel en mijn weten. Verlangen loslaten is als mens met een ego wel heel erg lastig. Maar stukje bij beetje voel ik dat dit lukt. Vier jaar geleden had ik niet gedacht dat ik op dit punt zou komen. Jou loslaten na vier jaar geleden onze eerste ontmoeting op deze dag in Dubai. 22-5 Voor mij een magische dag.

Ook begeerte loslaten. Wat is begeerte. Wat wil ik begeren. Ook begeerte kun je meer en meer loslaten. Alleen nog maar voelen. Dit gevoel laten leven in het nu. Gelukkig zijn in het nu.

Het denken iets te willen loslaten en dit denken sturen naar je gevoel, je buik. Voelen of je dit echt wel wil. Of is het nog steeds vullen van een stukje leegte in jezelf. Het laatste stukje van begeren loslaten, is het laatste stukje van jezelf compleet en vol voelen.

Verlangen en begeerten zijn vol aanwezig in de moderne mens. Om alles maar te kunnen krijgen. Direct. Wordt de mens daar echt gelukkig van. Een mens kan leren meer geduld te krijgen om niet meteen alle verlangen in te willen vullen. Lessen in geduld. Dat is een kunst om te leren. Dit lukt me aardig. Dat zeg ik mezelf. Loskomen van verlangen en begeerte is leven in licht en liefde met jezelf. Is compleet vertrouwen op voelen en weten wat diep in jezelf zit. Wie je diep van binnen bent. Verlangen hoeft niet meteen vervuld te worden om een gelukkig mens te worden. Leef de liefde. Leef het licht. Voor al dat is. Dit is je diepste verlangen. Dit is je diepste begeerte.

 

Translate »