Selecteer een pagina
Arnhem Mariëndaal

4-3-2022

Ik voel dat ik steeds meer op afstand kijk naar de dingen die om mij heen gebeuren. Dingen raken me niet zo snel meer. Is dit erg dat ik dit zo voel? Moet ik me hier schuldig over voelen? Ik ben niet schuldig aan dingen die er in de buitenwereld gebeuren en hoef me daar dan ook niet schuldig over te voelen. Ik kan dit niet oplossen. Ik weet ook niet of alle positieve energie die de kosmos wordt ingestuurd de mensen daadwerkelijk helpt. Dit is niet de hulp die mensen fysiek nodig hebben. Het energieverhaal blijft toch lastig uit te leggen aan mensen omdat je het niet direct kunt zien. De meest verschrikkelijke verhalen hoor ik aan in verband met de oorlog. Leert de mens dan echt nooit van het verleden? Kan er dan nooit een eind komen aan alle machtsmisbruik in de wereld? Wat is de waarheid achter alle oorlogen? Ik wil alleen nog maar in vertrouwen leven en geloven dat er uiteindelijk vrede zal zijn. Ik wil geloven dat niemand oorlog wil en dat iedereen alleen maar in vrede wil leven. Voor mij is deze aarde niet leefbaar zonder vrede. Vrede in mezelf en vrede in de wereld.

Een mening hebben.

Moet ik altijd overal een mening over hebben? Nederlanders staan er bekend om dat ze snel en een sterke mening over iets hebben. Maar klopt die mening altijd? Is dit een mening vanuit het hart, het gevoel of een mening vanuit het hoofd? Mensen vormen een mening over iets wat ze zien op tv. Iets wat ze van buitenaf wordt getoond. Dat is dan een mening, een waarheid. Maar is dat de waarheid? Ik wil mijn mening graag vormen vanuit mijn gevoel. Maar om me heen ervaar ik nog steeds dat gevoel en intuïtie vieze woorden zijn. Is dat dan geen mening hebben? Ik word niet series genomen als mijn mening gebaseerd is op mijn gevoel. Zou de wereld er niet een stuk beter uitzien als iedereen zijn mening zou vormen die gebaseerd is op eigen gevoel? Niet afgaan op een mening van een ander? Als de camera’s straks weer een andere kant op draaien richting een ander stukje ellende in de wereld, hoe snel wordt een oorlog dan weer vergeten en leven we door of er niets aan de hand is?

Ik hoop en wil vertrouwen hebben dat oorlogen uiteindelijk gaan stoppen zodat mensen niet massaal op de vlucht hoeven voor een regering, corruptie of een oorlog in hun land. Laat de oorzaak hiervan aangepakt worden en laat mensen in vrede kunnen leven.

 

 

 

 

Translate »