Selecteer een pagina
Zeeland

19-2-2022

Ik begin alweer aan mijn vierde dagboek. Wat is het fijn om te schrijven. Wie schrijft die blijft.

Er komen gedachten vrij over ontwikkelingshulp. Wat is dat? Is dat echte hulp? Er wordt geld gegeven voor een goed doel in een ver land. De mensen voelen zich dan goed dat ze dat doen. Waar gaat dit geld naar toe? Komt het altijd terecht bij waar jij denkt dat het terecht komt? De organisaties van grote hulpinstanties worden geregeerd vanuit grote gebouwen. Deze zijn door de jaren alleen maar groter en luxer geworden. Welk salaris verdient de top van deze organisaties? Hoeveel geld komt er werkelijk terecht bij de mensen die het echt nodig hebben? Met geld ontwikkel je daarnaast niet iemand zelf maar maakt een mens afhankelijk van geld van een ander. In veel landen zou ontwikkeling van de zelfredzaamheid van mensen meer bovenaan moeten staan. Hoeveel van dit ontwikkelingsgeld verdwijnt in deze landen in de handen van regeringen? Regeringen die er zouden moeten zijn voor hun eigen mensen zodat mensen vrij en zelfstandig kunnen leven in hun eigen land? Oorzaak en gevolg. Geld geven is niet de oplossing voor het probleem in de meeste ontwikkelingslanden. Wat is eigenlijk een ontwikkelingsland? Wie denkt vanuit ego dat zijn eigen manier van leven ook goed is voor de mensen in dat zogenoemde ontwikkelingsland? Bestaat een ontwikkelingsland eigenlijk wel?

Is geld niet het slechtste systeem dat ooit bedacht is? Er ontstaat ongelijkheid, oneerlijkheid, afhankelijkheid. De kloof wordt alleen maar groter en groter. Hoe mooi zou het zijn als de wereld zonder geld zou kunnen leven? Dat niemand afhankelijk is van iemand?

Bovennatuurlijke energie. Niemand hoeft mij te volgen, je hoeft mij niet te lezen. Ik bereik anderen bewust en onbewust met mijn energie. Met open energie kun je iedereen bereiken. Open energie is oneindig en vrij. Dat is wat ik heel sterk voel.

Er komt nu zware energie bij mij binnen die niet van mij is. Ik weet van wie het is en het is een gevoelig en wijs mens en ik zie voelsprieten die aan staan. Ik voel en ga een gesprek aan en hoop dat ik een beetje kan helpen. Maar het is niet aan mij wat de ander er mee doet.

 

 

 

Translate »