Selecteer een pagina
Wetenschap

13-2-2022

Wat is Weten-schap? Kennis die je vanuit boeken tot je neemt en die kennis die je dan deelt is wetenschap. Kennis vanuit gevoel, intuïtie en diep zielsweten, dat is voor mij inmiddels ook Weten-schap. Maar dit is wetenschap die door heel veel mensen niet geloofd wordt. Ik word niet geloofd dat dit nu allemaal gebeurt met mij. De wetenschap dat wij elkaar voelen en weten dat er contact is via boven, via de hemel, via het universum, de kosmos. Whatever. Dat is voor mij wetenschap in de hoogste vorm. De wetenschap dat liefde de hoogste wetenschap is die er bestaat. Dat kun je niet leren uit boeken. Dat moet je zelf gaan voelen en teruggaan naar je bron. Leven vanuit je bron als je geboren wordt en liefde verspreiden zonder dat daar alleen maar kennis vanuit boeken ingestopt hoeft te worden. Dat zou de nieuwe school moeten worden. Liefdes kennis, liefdeswetenschap tot je nemen. Meer aandacht voor het mens zijn zelf. Liefde voor jezelf en liefde voor je medemens. De hoogste vorm van zijn. Zo zou de mens moeten kunnen leven. Zo wordt een mens rijk. Laat er maar meer liefdesscholen komen. Zonder een ander van alles op te leggen, mag een mens leren te leven, leren te zijn. Daar hoef je geen hogere vorm van wiskunde voor te leren. Door al die hogere kennis tot je te nemen, komt de mens verder van zichzelf af te staan. Maakt dat gelukkig? Lessen in het leven zelf, levenslessen. Het leven leven is voor mij de hoogste vorm van zijn. Leven vanuit je gevoel en intuïtie, daar zou meer nadruk moeten liggen in de toekomst.

Je bent niet minder als je niet goed kunt rekenen…Je bent altijd goed zoals je bent, als je dat zelf maar kunt voelen. En dat anderen jou ook zo kunnen zien. De mensheid heeft overal cijfers aangehangen om jou te beoordelen en te veroordelen. Daardoor kun je je minder gaan voelen omdat ‘je niet zo goed bent als anderen’. Wie heeft ooit bedacht dat mensen ingedeeld moeten worden in cijfers? Als mensen niet mee kunnen in deze cijfers passen ze niet in het systeem en vallen buiten de boot. Is het daarom dat ik me nooit thuis heb gevoeld in deze wereld? Ik voelde me altijd de mindere, ik voelde me altijd anders. Ik ben niet meer de mindere, ik ben de meerdere van mezelf. Alleen maar meer. Ik heb afgelopen twee jaar meer geleerd van het leven dan alle jaren dat ik op school heb gezeten. OP school…niet in de school van het leven. Maar er naast ‘gehangen’. Ook tijdens mijn reizen heb ik meer geleerd van mezelf en van anderen dan in de schoolbanken. Hoe belangrijk is het voor een mens om open te staan voor jezelf en voor anderen. Daar leer je van en daar word je een gelukkig mens van. De pure onvoorwaardelijke liefde zijn en delen en dit te leven. Voor mij de hoogste vorm van leven op deze aarde.

 

 

Translate »