Selecteer een pagina
Addo Elephant National Park Z-A

18-3-2021

Reiki 11e dag:

Ik voel de energie stromen, ik heb energie maar ben ook energie. Ik kan nu van mezelf zeggen dat ik een speciale gave heb.

In contact met anderen voel ik de energie van de ander. Ik voel veel muurtjes om het gevoel van mensen. Door mijn energie daarnaartoe te sturen hoop ik dat er wat meer muurtjes afbrokkelen en dat mensen zo meer bij hun gevoel komen. Daardoor kunnen zij zichzelf weer beter gaan voelen. Dit alles ervaar ik nu. Dit gebeurt en kan gebeuren op afstand zonder dat ik bij die persoon fysiek aanwezig ben. Ik krijg nu af en toe een bevestiging dat mensen iets gevoeld hebben.

Ook alleen ZIJN bij iemand kan al iets losmaken bij een ander als die ander ervoor open staat.

Ik voel ook dat veel mensen veel in hun hoofd zitten en heel veel weten vanuit hun hoofd. Maar alleen weten vanuit je hoofd zegt niets over hoe jij iets voelt over dit weten. Vanuit alleen ‘hoofd ’kennis kun je steeds verder van je gevoel af komen te staan. Er zal een balans moeten zijn hiertussen. De energie mag stromen en niet alleen in het hoofd aanwezig blijven. Daar kan ik bij helpen. Hoe mooi ben ik dat ik die gave heb ♥

Toen ik thuiskwam hadden we een gesprek over politiek. Tijdens dit gesprek kwamen er tranen bij L. Zij voelt dat als je als vrouw een duidelijke mening geeft, dus iets zegt vanuit jezelf zoals jij iets voelt, je vaak niet series genomen wordt door mannen. Dan ben je als vrouw al snel een bitch! Je mag dus niet zijn wie je bent! Ik denk en voel daarbij ‘wat zegt dat over vrouwen zelf?’ Dit maakte mij op dat moment wel heel boos.

Ik heb geprobeerd te zeggen dat je je nooit door angst moet laten beheersen. Je moet blijven zeggen wat je denkt en wat jij van iets vindt.

Zaadjes planten. Ook bij jongens zal er een bewustwording op gang moeten komen. Maar dat zal wel vanuit meisjes op gang gebracht moeten worden. Maar ook dit is uiteindelijk weer een gezamenlijk proces. Samen praten en openstaan voor elkaar en naar elkaar luisteren is de weg naar een betere toekomst.

Ik was blij dat zij zich hier kwetsbaar over voelde. Van kwetsbaar zijn kun je leren. Het maakt je mentaal sterker. En dan kun je trots zijn op jezelf. Hoewel zij mij ook met haar woorden erg kan raken leer ik ook hier weer van.

Dit gebeurt wel steeds minder, ik word steeds minder geraakt door woorden. Dit komt omdat ik mezelf steeds sterker voel worden. Zelfontwikkeling, heerlijk en mooi.

Iedere dag weer leren. En leven. Ik ben zo blij om te leven♥

 

 

Translate »