Selecteer een pagina
What's in a name

10-6-2024

Onze ziel heeft geen naam. Onze ziel is vrij en wil vrij leven. Alleen de aarde heeft ons namen gegeven. Daar dragen wij een naam en veranderen we een naam als we een verbinding aangaan met een ander. What’s in a name. Maar toch. Wie ben je zelf. Wie of wat is je ziel. Welke naam draag je daar. Mijn ziel heeft geen begrenzing van een naam en dat geeft mij een vrij gevoel. Dat mijn naam er eigenlijk helemaal niet toe doet. Dat je die krijgt en doorgeeft om jezelf te laten identificeren en kaderen, maar dat een naam ook jezelf begrenst. Dat is hoe ik een naam nu voel. Het maakt het leven op aarde voor anderen makkelijker maar minder vrij voor jezelf.

Als je ziel groter en vrijer is dan je naam. Je naam is verbonden aan je fysieke zijn en aan je geest. Ook je ziel is daarmee verbonden. Maar mijn vrije ziel heeft niet zoveel met een naam. Toch word ook ik nog geraakt door het dragen van een naam als onderdeel van mijn eigen vrije ziel.

Waarom dragen we een naam en wie heeft ons ooit namen gegeven. Zijn we bij het geven van namen onze vrijheid kwijtgeraakt?

Translate »