Selecteer een pagina
Kerstmis en tradities

23-12-2023

De geboorte van Jezus vieren. De symboliek van dit verhaal. Jezus komt nooit meer terug. Ieder mens kan zijn eigen Jezus zijn en zo iedere dag leven. Niet alleen twee dagen dit herdenken en een reden hebben om allemaal samen te komen. De symboliek van Jezus is licht en liefde. Als je zelf licht en liefde leeft, kun je zelf Jezus leven. Iedere dag weer licht en liefde zijn en iedere dag je eigen feest vieren met anderen. Dit is voor mij de betekenis van de geboorte van Jezus. De liefde van jezelf vieren waardoor je niet een ander feest meer hoeft te vieren of te herdenken.

Zelf opnieuw geboren worden. Het licht zien en voelen en de liefde weer verspreiden. Dat is de symboliek van dit verhaal. Iedere dag weer je eigen feestje vieren. In licht en liefde. Daar heb ik Kerstmis niet voor nodig. Ik leef en vier elke dag alsof ik opnieuw geboren ben.

 

 

Translate »