Selecteer een pagina
De Heilige Graal

20-8-2023

3:26   Wat is de Heilige Graal. Bevind de heilige graal zich ergens in een menselijk lichaam. Ik word wakker en dit woord schiet in mijn gedachten. Ik ga daar over nadenken waarom dit is en wat dit dan is. Ik ga het eens opzoeken of ik hier iets over kan vinden. Misschien weer een leuk weetje om te weten. Is het iets fysiek tastbaars of is het een gevoel. Waar waren mensen naar op zoek als ze dit zochten. Als ze de graal zochten, vonden ze die dan ook. Of vonden de meeste mensen het niet omdat het iets is wat zich in jezelf bevindt. Dan kun je lang zoeken als je niet gaat voelen.

Maar is het een gevoel wat niet te zien is en is het in films afgebeeld als een soort van kelk. Dus is het een symbolisch teken voor iets wat zich in je lichaam bevindt. Ik voel dat de heilige graal zich rond mijn heupgebied bevindt. Mijn heilige gebied. Diep weggestopt en als je diep gaat voelen deze graal naar boven en naar buiten komt. Dit gevoel komt en dient zich aan bij jezelf. Het is de liefde voor jezelf. Dit is de Heilige Graal. Mijn Heilige Graal. Als ik ga lezen op internet zou de heilige graal op heel veel plekken in de wereld te vinden zijn. Wat is dan die heilige graal. Het trekt in ieder geval heel veel mensen naar die plekken die daar denken te vinden wat ze zoeken. In die zin is het mysterie rond de graal een verdienmodel. Wat denk je te vinden. Maar mijn gevoel zegt dat de heilige graal echt alleen maar in jezelf is te vinden. Voor mij is het geen voorwerp die ik moet gaan zoeken. Ga diep bij jezelf naar binnen en je zult hem vinden. Je eigen Heilige Graal.

4:06   Mijn ziels leven heeft echt een ander pad dan mijn aardse pad. Toch verbind ik mijn ziel met mijn lichaam en mijn geest. Mijn ziel maakt mij ’s nachts wakker om over hogere dingen na te denken. Dit is fijn om dat met mijn pen in mijn hand weer op te schrijven zodat ik later overdag met mijn geest dit weer terug kan lezen en hierover na kan denken. Zo werkt mijn lichaam, geest en ziel. In balans. Maar veel gebeurt toch wel ’s nachts. Het zielenleven is echt een andere wereld. Die wereld is tot mij gekomen en daar ben ik een blijer en gelukkiger mens van geworden. Een volledig mens.

4:39   “I was never so sure about something in my life. Till the time I met you. You changed my life to be myself.”

 

 

 

 

Translate »