Selecteer een pagina
Tijd is een illusie

24-7-2023

De tijd is bedacht door de mens. Om te kunnen leven in een structuur. Hoe vast zitten we in de tijd. Hoeveel laten we ons leiden door de tijd. We kunnen niet meer zonder tijd. Wat als we tijd loslaten. Als we de biologische tijd van ons lichaam, geest en ziel gaan volgen. Onze natuur. Leven volgens de natuur. De zon, de maan en de sterren volgen. Het licht en het donker volgen. Kunnen wij tijd nog loslaten. We kunnen reizen in en door de tijd. Ver terug en ver vooruit in de tijd. Dan laten we de tijd los in onszelf en volgen we ons gevoel en intuïtie. Daar zijn de verhalen. Wat als we alle jaartellingen weg zouden denken die bedacht zijn bij een bepaalde tijd. Dan is er geen tijd. Dan is er alleen ruimte in het nu. Dan zijn we vrij en los in de tijd. Dan kunnen we teruggaan in de tijd wat geen tijd is. We hebben alle tijd en we hebben geen tijd. In die tijd moeten we het doen. Wat een raar ding eigenlijk die tijd. Loskomen van de tijd is voor een mens onmogelijk. Of is het wel mogelijk. Zijn we dan pas vrij. Als we overgaan naar de andere kant laten we de tijd los. Waarom lukt dat levend in de korte tijd op aarde dan niet en laten we ons vastleggen in de tijd. En waarom zijn we dan zo blij met vrije tijd. We maken onze tijd helemaal vol om af en toe te kunnen genieten van een beetje vrije tijd. Waarom kunnen we niet alle tijd als vrije tijd gaan voelen. Dat we ons geen tijd door anderen op laten leggen. Maar dat alles wat we doen voelt als vrije tijd. Leven in de tijd. Dit is leven in het nu. Nu is de tijd. Dan zou teruggaan in de tijd en vooruitreizen in de tijd niet bestaan. Hoeveel tijd kun je besteden aan de tijd. Alles heeft zijn tijd. Maar de mens mag vrijer omgaan met zijn tijd. Alles wat vastzit kun je last van hebben. Dus ook van tijd. Neem je tijd. Geniet van je tijd. Maak er een mooie tijd van zolang je leeft op deze aarde. Dit is een kort stukje tijd. Dit is waarom we hier als mens zijn. In deze tijd.

 

 

 

Translate »