Selecteer een pagina
Brussel

25-12-2022

5:55 Ik voel zware energie en ben diep verdrietig. Het komt weer vanuit mijn tenen. Ik voel me weer even zo alleen en eenzaam. Gisteravond en vanochtend werd ik huilend wakker. Er vloeiden vele tranen. Zelf voel ik me goed en licht maar toch is het zwaar om me zo eenzaam te voelen. Ik voel me echt anders en vraag me echt af waarom ik hier doorheen moet. Waarom kan ik niet normaal zijn en me normaal voelen zoals vele anderen. Ik voel dat ik niet kan en mag zeggen wat ik wil zeggen hoe ik over iets denk. Ik denk anders en loop hier bij anderen weer tegenaan. Als ik meepraat is het allemaal prima. Dat kan ik niet meer. Laat me dan maar alleen zijn, dan hoef ik me niet meer alleen te voelen. Ik hou deze manier van leven niet zolang meer vol.

Tegelijkertijd is er ook veel verdriet om mijn naasten achter te laten. Momenten van samenzijn gaan veranderen. We nemen alleen alle mooie herinneringen mee. Maar dit verdriet is weer diepe heling. Ik ga hier weer doorheen. Ook dit gaat weer voorbij. Dit moment wordt ook weer een herinnering.

Anders zijn, anders denken. In de Middeleeuwen zou ik zijn opgehangen, op de brandstapel gezet of zijn verdronken. Anders denken dan de massa wordt nog steeds niet gewaardeerd in deze aardse wereld. Je wordt weggezet in de media. Wat doet dat met een mens met eigen gedachten en een eigen wil? Als je de mening hebt van de massa voel je je veilig en kun je meepraten en hoef je je niet alleen te voelen. Hoeveel mensen praten er mee en voelen zich ook alleen en eenzaam?

Ik ben blij dat ik niet meer leef in de Middeleeuwen. Toch lijkt het wel of tijden zich herhalen. Waarom kan en mag niet ieder mens zijn wie die is? Waarom kunnen we anderen niet accepteren ook al zijn en denken ze anders dan onszelf. Respect en openstaan voor anderen zouden de eerste lessen moeten zijn die we onze kinderen leren. Ook kinderen leren dat ze respect hebben voor zichzelf, dat ze openstaan voor zichzelf zodat ze op die manier kunnen openstaan voor anderen. Zo kunnen kinderen zich open en vrij ontwikkelen. Alles begint bij de basis. Alles begint bij de bron.

 

Translate »