Selecteer een pagina
Berlijn-Holocaust Monument

4-12-2022

Hoeveel licht en liefde kun je zijn als je in een oorlog geboren wordt? Of als je in een oorlogsgebied leeft? Dit is zware energie van wat anderen vanuit machtsmisbruik iemand anders aandoen. In hoeverre kan iemand zichzelf zijn en niet de angst voelen van wat jou wordt aangedaan? Kun je dan overleven? Kun je een normaal leven in licht en liefde leven als je dit allemaal meemaakt en/of meegemaakt hebt. Hoe diep zit die angst? Ik voel de energie nog van de plek waar ik zelf geboren ben. Arnhem, zwaar gebombardeerd en veel angst en verdriet in mijn familie en alle mensen die daarna een stad en een nieuw leven hebben opgebouwd. Er gaan generaties overheen om angst en verdriet weg te werken als er intussen al niet weer een andere oorlog overheen is gekomen. In mijn bloed zitten twee oorlogen. Mijn opa en oma, mijn vader en moeder hebben twee oorlogen in hun lijf. Mijn hele familie was op de vlucht voor het geweld. Mijn moeder die als 3-jarige onder haar moeder heeft gelegen aan de voet van de brug in Arnhem. The Bridge too far. Mijn vader die zijn hele leven veel bezig is geweest met de verwerking van deze oorlog.

Als kind groeide ik op met deze energie. Dus zitten deze oorlogen ook in mij. Deze energie zit ook in deze plek op dit stukje aarde. Daar ben ik nu en ik voel die energie. Maar die energie wil ik niet meer voelen maar keren naar positieve energie. Diep de aarde in en uit mijn lijf.

Ik maak draaiende acht-bewegingen met mijn heupen om deze energie niet meer te voelen. Dit is zware energie.

Na een oorlog kun je van buitenaf een land opnieuw opbouwen. Maar opnieuw opbouwen zal ook van binnenuit moeten gebeuren. Aandacht voor de trauma’s in een mens. Daar ontbreekt het heel vaak aan en daar is meestal geen aandacht en tijd voor. Dan wordt deze energie generaties lang doorgegeven als het niet doorbroken wordt. Deze energielijnen zal een mens met hulp, maar wel zelf moeten doorbreken om zelf weer gelukkig te worden en niet meer in angst en pijn te hoeven verder leven. Ruimte maken voor nieuwe herinneringen door de normale dingen te blijven doen op deze aarde. Dingen doen waar je blij van wordt en waar je een goed gevoel van krijgt. Dit kun je echt alleen maar zelf. Niemand anders kan dat bij jou veranderen. Hulp kun je krijgen en ontvangen maar je zult het zelf moeten doen. Het licht en de liefde weer in jezelf laten schijnen. Alleen zo kun je weer wat lichter leven op deze aarde.

 

 

 

Translate »