Selecteer een pagina
Senna

24-11-2022

Wat een grappige naam voor een spier. De ziel heeft een naam. De ziel is een spier in ons lichaam. De ziel leeft in die spier. Die spier is heel belangrijk om de ziel gezond en blij te laten zijn. Deze spier is verbonden met de onderrug. Waarom hebben zoveel mensen last van de onderrug? Er zijn oefeningen voor deze spier om deze te versterken. Ook Yoga kan hier zeker bij helpen. Deze spier is verbonden met de heup en de bovenbenen. Alle stress maar ook alle liefde is daar in opgeslagen. Ook eeuwenoude informatie. Hoe belangrijk is dit gebied voor de mens. Als deze spier gespannen staat kun je niet ontspannen leven. Als deze spier wordt uitgerekt kun je vrijer leven. Tijdens mijn leven heb ik een aantal keren spit gehad en kon destijds niet meer op of neer. Ik was over mijn eigen grenzen gegaan. Ik luisterde niet naar mijn lichaam, naar mijn natuurlijke zijn. Ik heb destijds buikspieroefeningen gedaan. Die hielpen mij een tijdje. Ik weet nu ook dat de Psoas spier getraind en gesterkt moet worden om op een gezonde natuurlijke manier te kunnen leven. Hier werk ik aan want deze spier is niet zomaar soepel als ik 55 jaar stress daarin heb opgeslagen. Hier nu bewust van zijn helpt mij al om meer ontspannen er mee om te gaan en geduld te hebben. Door eraan te werken geeft mij al vrijheid en ontspanning. Maar het blijft voor mij nog een stijve spier. Ik ga de komende tijd mezelf focussen op deze spier tijdens mijn Yoga. Het blijft fijn om met mezelf bezig te zijn.

 

 

Translate »