Selecteer een pagina
Trouw zijn aan mezelf

24-10-2022

Ik ben nu eerlijk naar mezelf en anderen. Ik wil altijd anderen benaderen met eerlijke woorden. Ik voel als woorden niet eerlijk zijn. Maar energie kan anders zijn dan dat woorden overkomen. Ik ben alleen nog maar trouw aan mezelf en zo wil ik leven. Andere mensen maken andere keuzes. Ik maak de mijne.

Ik voel vaak een hart van anderen. Een hart met verdriet over wat die persoon is en wordt aangedaan. Toch is dat niet mijn hart en mag ik dat hart loslaten. Ik kan er alleen maar zijn voor het hart van die ander maar hoef zelf niets met dat verdriet. Ik heb zelf genoeg verdriet gehad om dit verdriet niet mijn eigen verdriet te maken. Ook mij is iets aangedaan waardoor ik door vele lagen verdriet, pijn en trauma’s ben gegaan. Ik kan er zijn maar kan het niet oplossen voor een ander. Dat moet echt iedereen zelf doen. Met veel zelfliefde kun je dit zelf bereiken. Er is altijd hulp in vele vormen als je daarvoor openstaat.

Heb ik in een vorig leven in een klooster geleefd? Hield ik toen al van jou maar mocht die liefde er toen niet zijn? Omdat je alleen maar de liefde mocht voelen van een hogere macht? Dat je niet de liefde voor jezelf mocht voelen? Heb ik ook daarom zoveel moeite met allerlei vormen van macht? Dat ik nu alleen nog maar de macht over mezelf wil hebben? Een kloosterleven geeft rust, licht en liefde. Maar hoeveel liefde was daar voor het individuele zelf? De liefde was daar voor iets of iemand anders en niet voor een zelf. Je gaf jezelf weg voor een hoger doel. Dat wil ik ook heel graag doen maar wil die liefde alleen maar delen vanuit mijn lage en hoge zelf. Mijn ware zelf. Dat is voor mij de onvoorwaardelijke pure liefde. Ver weg van iets opleggen aan een ander hoe een ander moet leven om spiritueel het hoogste te bereiken. Deze onvoorwaardelijke pure liefde delen is het hoogst haalbare op deze aarde.

Ik zag het licht, ik voel het licht en wil dat licht niet pas beleven als ik overlijd, als ik overga naar de andere kant. Ik wil dat hier en in het nu leven op deze aarde. Licht en liefde verspreiden en zijn. Dit is leven in mijn nieuwe tijd.

 

 

 

Translate »