Selecteer een pagina
Aruba-One Happy Island

6-7-2022

Ik geniet van zon, zee en de mensen. Maar vooral natuurlijk van elkaar. Het is heerlijk om hier te zijn. De onrust die er is in Nederland is ver weg. Ik ga er nog steeds vanuit en vertrouw erop dat alles wat er gebeurt, voor het goede gebeurt. Maar ik hoef er niet middenin te zitten en continue over onrust te horen en het tot me te laten komen. Deze afstand is even heel erg fijn. Ik vraag mezelf af of ik überhaupt nog wel in Nederland wil wonen. Voelt het nog goed om in Nederland te wonen of ga ik ergens anders naar toe? Ik ben en blijf altijd Nederlandse maar ik hoef er niet te wonen. Hoewel ik me heerlijk voel op het eiland Aruba, zou ik ook hier niet kunnen wonen. Ik zou op geen enkel eiland willen wonen maar vind het heerlijk om er te zijn. Begrensd worden door de zee en er niet makkelijk van af kunnen is niet zo mijn ding. Ik wil ruimte voelen, geen grenzen. Maar waar is die ruimte? Als er overal mensen zijn die die ruimte begrenzen? Ik wil die begrenzing nooit meer voelen. Niet van mensen, niet van landen en zeker niet in mezelf. Vrij zijn, vrij leven, vrij voelen. Dat is voor mij onbegrensd leven. Als ik zo kan leven, zal ik ook nooit over grenzen van anderen gaan en laat ik anderen ook hun vrijheid leven. Maar waar ik ook in de wereld ben, het ruimtegevoel zit altijd in mijzelf.

 

Translate »