Selecteer een pagina
Biesbosch

14-6-2022

4:46 Een stilte retraite in eigen land in de Biesbosch. Wat een rust, wat een stilte. Ik voel meteen rust als ik hier aankom. Geen internet en er schieten meteen allerlei gedachten door me heen. Hoe dan? Maar ook meteen denk ik: “Heerlijk!” Even helemaal naar binnen bij mezelf. Lezen, mediteren, fietsen en wandelen zijn mijn plannen. Wat als ik even helemaal niets doe? Kan mijn lichaam niets doen en zich toch goed voelen? Alleen Yoga, meditatie en minimaal eten en drinken? Is dit waar ik naar toe wil, naar toe ga? Ik voel dat er iedere keer stapjes bijkomen. Ik voel me op dit moment heel licht en probeer zoveel mogelijk mijn gedachten uit te schakelen en me alleen maar te richten op de natuur. De geluiden van de ganzen, schapen en de vogels. Ik voel me nu al heerlijk. Voor zover mogelijk zou ik me volledig willen teugtrekken in de natuur. Heeft Nederland wel natuur? Waar natuur is zijn mensen. Het is allemaal gemaakte natuur, gecultiveerd door de mens. Toch kan ik daarvan genieten. Als we allemaal op zoek zijn naar die natuur en er massaal naar toe trekken. Naar de stilte. Uiteindelijk maakt het niet uit waar ik ben in de natuur. De stilte zit in mijzelf. Maar een stille omgeving helpt hier wel bij.

10:00 Ik doe een afstandsbehandeling bij iemand die heel erg ziek is. Meteen voel ik een warme buik als ik inzoom. Maar mijn eigen buik voelt van buiten niet warm. Mijn ogen knipperen veel en ik haal een paar keer diep adem en focus me op de ontspanning in de buik van de ander. Ik voel dit heel diep. Ik laat het weer los en laat het verdere proces van heling bij de ander. Ik hoop alleen maar dat het een beetje geholpen heeft. Ik laat het weer los.

 

Translate »