Selecteer een pagina
Noorbeek-Sint Brigida

20-5-2022

Wie is Jezus? Wie was Jezus? Tijdens mijn slaap komt er een hele heldere gedachte door. Gister bedacht ik me dat ik al een tijdje niets had doorgekregen.

Ik zat aan een tafel en er waren meerdere mensen. Maar ik moest naast Jezus gaan zitten. Waarom? Wie was Jezus eigenlijk? Hoe leefde hij? Wat deed hij? Hoe bracht hij zijn dagen door? Dit gebeurt mij. Ik. Die heel weinig met geloof en de bijbel heeft en vooral niet iemand wil volgen. Vooral niet iets laat opleggen wat uit een boek komt of wat anderen zeggen dat je moet doen. Bijzonder. Hier heb ik me altijd tegen afgezet en nu gebeurt dit. Als ik weet wat ik nu weet, als ik ben wie ik nu ben. Hoe heeft het dan zo mis kunnen gaan met alle geloven. Het opleggen wat en hoe anderen moeten leven. Maar het ware geloof, de ware liefde zit in mezelf. Dit kan ik uitdragen door alleen maar mezelf te zijn. Dan kan ik er zijn voor anderen. Maar ik heb niets te zeggen over hoe anderen moeten leven of hun leven in moeten delen. Dat is aan eenieder zelf. Geloof moet ik in mezelf zoeken, geloven moet ik in mezelf. Ik vind het toch wel heel bijzonder dat dit doorkomt. Dit bewustzijn. Is dit het Christus bewustzijn? Het zal me nog wel een tijdje bezighouden waarom dit zo helder doorkwam. Ik wil niemand laten geloven wat ik geloof. Iedereen mag zelf ervaren wat geloof is en wat geloof voor hen betekent. Geloof vindt voor mij niet in een kerk plaats. Geloof is buiten in de natuur. De natuur is mijn kerk. Was dit ook bij Jezus? Het geloof is te veel om geld en macht (misbruik) gaan draaien. Dat is wat ik heb tegen het geloof van deze tijd. Er zijn voor mensen in naastenliefde vanuit mijn diepe zelf. Dat is geloof voor mij.

14:00 Ik maak een wandeling door Park Nieuw Leeuwenhorst. Flaneren in de oude tijd voor de mensen met geld. Die kwamen hier recreëren. Nu kan iedereen hier recreëren. Tijden veranderen. Vroeger woonden mensen in kleine arbeiderswoningen bij hun werk en moesten hard werken om in leven te blijven en voor hun grote gezinnen te zorgen. Nu bouwen we hele vakantieparken met dicht op elkaar staande kleine huizen en vieren we daar vakantie. We wonen allemaal groter maar willen in onze vakantie graag kleiner zonder zorgen. Tijden veranderen.

 

 

 

 

Translate »