Selecteer een pagina
Liwa-desert UAE

29-4-2022

Als je een betaalde baan hebt word je voor vol aangezien. Als je achter de schermen werkt, zonder dat je ervoor betaald wordt, ben je dan minder mens? Werk je dan minder hard en word je niet gewaardeerd? Waardering van een mens gebeurt via geld. Ben je meer waard als je geld verdient? Daar is een onderscheid tussen mensen, goed of niet goed. Hoeveel wordt er achter de schermen gewerkt om de werkende mens zich ook goed te laten voelen? Word een mens altijd beter en gezonder van veel betaalde banen? Maar toch vinden we als mens dat we moeten werken voor ons geld. Ik worstel wat met deze gedachten. Ik zou heel graag willen werken maar toch altijd een soort vakantiegevoel willen hebben en daarnaast een fijn leven willen leiden. Werken vanuit hart en ziel. Dit kan ik tot het einde van mijn leven volhouden en dan hoef ik niet met pensioen. Utopie? Toch hoop ik dat ik dit kan gaan waarmaken. Financieel zelfstandig en van niemand afhankelijk. Maar is geld voor mij alles zaligmakend? Geld geeft vrijheid. Maar zou iedereen die vrijheid moeten krijgen? Is een eerlijkere verdeling haalbaar? Gaat de huidige verdeling ooit veranderen?

Eén generatie terug moest mijn moeder stoppen met werken toen ik geboren werd. Vrouwen moesten thuis zijn bij de kinderen. Was hun werk minder belangrijk? Kinderen begeleiden naar een gelukkig en gezond leven. Maar ze werd er niet voor betaald.

Zelf heb ik bewust mijn baan opgezegd toen de kinderen jong waren en we naar het buitenland vertrokken. Ben ik dan minder als mens omdat ik er niet voor betaald werd? Dit is niet het geval maar misschien is het alleen maar mijn eigen gevoel. Door de maatschappij wordt hier nog steeds wel zo tegen aan gekeken. Je telt echt mee als je een betaalde baan hebt. Hoe kan deze zienswijze ooit veranderen? Ik wil het nu alleen maar voor mezelf veranderen. De aardse manier van leven zal altijd gebaseerd zijn op het verdienen van geld. Het verdienen van status. Hoe meer geld, hoe belangrijker je bent. Maar voor mij is het het belangrijkste dat je altijd goed bent als mens. Met of zonder geld.

 

 

Translate »