Selecteer een pagina
Koningsdag

27-4-2022

Informatie over een scheiding. Ik voel meteen een heel diep verdriet over wat ik D. aandoe. Hoe heeft het zover kunnen komen. Eén ontmoeting. En mijn hele leven is op de kop gezet. Up-side down gegaan. Dit verdriet zit diep en is tegelijkertijd natuurlijk mijn eigen verdriet. Wat heb ik mezelf mijn hele leven aangedaan? Maar kan ik dit zo zeggen? Het leven loopt zoals het loopt en er is altijd een plan. Maar ik heb dat plan niet goed gelezen en niet volledig met hart en ziel geleefd. Vanuit de bron, vanuit zijn. Ik heb een grote omweg gemaakt. Ik ben in die omweg wel heel gelukkig geweest. Of heb ik geprobeerd gelukkig te zijn? Heb ik geleefd volgens de norm zoals ik zou moeten leven? Ook dan heb ik een goed leven kunnen leven. Maar er zat toch iets heel diep weggestopt bij mij. Dat moest er wel een keer uit. Dat is gebeurd. En dat gevoel mag er zijn. Ook dit verdriet mag er nu zijn en zal ik ook weer loslaten.

Koningsdag

Voor het eerst voelt het heel anders dan andere jaren. Ik voel geen oranjegevoel. Ik hou niet van poppenkast en circus en heb dat ook nooit gehad. Dat mensen willen feesten snap ik helemaal. Maar heb je daar een koningsdag voor nodig? Koningshuizen zijn een spel van geld en macht. Hoelang gaan mensen dit nog accepteren? Ook dit laat ik maar weer los.

 

Translate »