Selecteer een pagina
Zeeland-Yerseke

9-4-2022

Ik ben weer thuis. Terug van tien heerlijke dagen in Zeeland. Op de terugweg heb ik heerlijk oesters gegeten in Yerseke. Wat een zaligheid is dit toch. We genieten ook thuis nog samen van de meegebrachte oesters. Samen met vers gemaakte aspergesoep genieten we van twee produkten die op dit moment in Nederland in overvloed gegeten kunnen worden. Tegelijkertijd ben ik heel verdrietig dat ik weet en voel dat dit niet kan blijven doorgaan en kan blijven bestaan. We hebben het over de scheiding en ik heb hier veel verdriet over. Wat is de volgende stap? Een stap met veel verdriet. Maar ook een stap naar mijn eigen vrijheid. Hoe verdrietig ook. Ik krijg niet op mijn netvlies wat op dit moment de beste stap is om te maken. Alles gaat op zijn kop en het zal pijn en verdriet veroorzaken. Bij anderen maar ook bij mij. Maar het is onvermijdelijk.

Aan jouw kant is het rustig. Ik voel dat jij mij een paar stappen voor bent in dit proces. Maar ik laat je los. Dit is mijn eigen, zelfstandige bewuste keus. Maar het plaatje gaat er anders uitzien dan ik dacht en zoals ik het in mijn hoofd had. Daar gaan we weer, het hoofd, het denken. Mijn ego bepaalt mijn gedachten. Maar dat is niet meer zoals ik in het leven wil en kan staan. Mijn gevoel bepaalt mijn leven. Al dat verdriet nu is loslaten van deze manier van denken. Al dit verdriet moet ik echt gaan loslaten om echt verder te kunnen en te gaan leven vanuit mijn hart en mijn gevoel. Ik mag mijn hart nu gaan volgen. Maar ik realiseer dat dat nog veel verdriet gaat geven in mijn omgeving. Ook bij mij. Maar ik heb al twee jaar veel verdriet gehad om alles en iedereen los te laten. Dit is de laatste, maar moeilijkste stap om los te laten. Mijn geliefden. Maar het is de stap naar volledige vrijheid. Verlossing van verdriet om mijn geliefden. Maar verlossing van ’bezit’ maakt vrij. Ik heb alleen mezelf. Dat is vrijheid. Mezelf zijn en alles kunnen loslaten.

“Waarom sta ik niet open voor een aardse relatie met een andere vrouw?”

Dat is een aardse gedachte voor mij. Ik sta open voor iedereen die op mijn pad komt. Maar de onvoorwaardelijke, pure liefde is in mijn ogen echt de hoogste vorm van liefde. Deze liefde is onvervangbaar. Maar daardoor kan ik openstaan voor alle vormen van liefde. Maar dat hoeft niet in relatievorm te zijn. Dat is voor mij echt een aardse gedachte waardoor mensen denken gelukkig te worden. Echt niemand heeft iemand anders nodig om gelukkig te worden. Maar door helemaal zelf gelukkig te worden, heb ik mijn eigen grote geluk gevonden. Zo kan ik mezelf los zien van deze aardse gedachte.

 

Translate »