Selecteer een pagina
Zeeland-Vrouwenpolder

7-4-2022

Het lichaam heeft een zelf genezend vermogen. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens zichzelf beter kan laten voelen. Ik heb mijn heling stap voor stap gedaan om me hiervan bewust te worden. Soms vraag ik me af waarom ik niet zo bewust geboren ben en waarom ik vanaf het begin niet met dit bewustzijn heb kunnen leven om mijn aller gelukkigste leven te mogen leven. Waarom heb ik al die lessen moeten leren? Heeft mijn generatie hier meer last van dan de jongere generatie? De jongeren van nu worden echt al geboren met een ander bewustzijn. Had ik dan toch in deze tijd geboren moeten worden? Maar ieder mens, nu op deze aarde, is waar hij/zij nu moet zijn. Dus ook ik. Maar dit is echt een andere tijd om op te groeien. Maar dat is evolutie. Iedere generatie heeft andere problemen die opgelost moeten worden. Te beginnen met jezelf. Iedere generatie, ieder mens op deze aarde is wel altijd op zoek naar geluk in zichzelf. Dat is nooit veranderd. De mens is altijd op zoek naar de liefde. Dat is nooit anders geweest. Maar door verschillende oorzaken van buitenaf, is de mens verder van zijn eigen bewustzijn, zijn eigen liefde af komen te staan. Ik heb mijn geluk ook gezocht buiten mezelf. Zo dacht ik gelukkig te worden. Dat is nu veranderd. Ik ben nu gelukkig met mezelf.

Ik heb gisterochtend een heel fijn en open gesprek met de boer van de camping waar ik een paar nachten heb gekampeerd. Het was een fijn gesprek over het leven als boer. Het gesprek ontstond doordat ik graag het vlas wilde zien wat hij verbouwt en wat vervolgens naar China gaat en daar verwerkt wordt als linnen. Vervolgens komt het weer terug naar Nederland-Europa. Zo ging ons gesprek van het ene naar het andere onderwerp. Twee verschillende mensen, een heel verschillend leven, stonden open naar elkaar. Dit is waar het voor mij over gaat. Openstaan naar anderen, zonder meteen een mening te hebben. Er is bewustwording bij velen die echt wel zien dat er toch echt iets in de mens moet veranderen om deze planeet draaiende te houden. Iedereen zal een steentje moeten bijdragen. Laten we vooral open blijven staan naar anderen ook al hebben ze een ander leven en een andere mening. Een luisterend oor zijn voor iemand. Niet meteen een mening vormen. Het klinkt zo simpel. Maar hoe mooi kan de wereld dan zijn.

Translate »