Selecteer een pagina
Zeeland-Zoutelande

31-3-2022

Ik voel me goed maar heb vannacht veel wakker gelegen. Ik had last van de collectieve energie. Is dit de zonnevlam waar over geschreven is? Maar toch is dit ook mijn eigen energie. Ik heb verdriet en gehuild om wat ik D. aandoe en heb aangedaan. Hij heeft hier niet voor gekozen en dat ik ook echt nog van hem hou. Maar ik voel heel sterk dat ik zelf ook financieel zelfstandig wil worden. Ik wil geen gebruik meer maken van het geld dat door iemand anders is verdiend. Ook al hebben we het echt allemaal samengedaan en was het ons gezamenlijke geld. Ik heb er samen met D. nooit een probleem mee gehad, maar nu voelt het toch anders. Doordat ik de keus heb gemaakt om op deze manier te leven heb ik al die jaren geen geld verdiend. Ik heb niets opgebouwd. Dat voelt niet fijn. Terwijl ik er wel al die jaren voor mijn gezin ben geweest en heb gezorgd. Maar dat wordt niet uitbetaald in geld. Helaas. Maar voor mij is geld niet het belangrijkste, maar ik zie nu wel wat de consequentie is. Ik kan nu alleen maar werken aan een nieuwe toekomst met eigen inkomsten. Ik weet alleen nu nog niet hoe dit plaatje er in de toekomst uitziet. Maar het komt goed. Heel graag zou ik alles en iedereen bij elkaar willen houden, in liefde. Maar blijkbaar kan dit niet. Hoe graag ik iedereen gelukkig wil zien, dat mag niet ten koste gaan van mijn eigen geluk. Mijn eigen geluk plaats ik nu bovenaan en zo hoop ik ook anderen gelukkig te kunnen maken. Maar dat is niet aan mij. Maar toch is het wel verdrietig dat het zover is gekomen. Alleen is maar alleen. Het voelt even weer niet fijn om alleen te zijn.

Al deze gedachten gaan door mijn hoofd terwijl ik een heerlijke koude strandwandeling maak van Groot Valkenisse naar Zoutelande.

 

 

Translate »