Selecteer een pagina
IJsland, Godafoss waterval

19-3-2022

Ik hoef niet ergens echt te zijn om er te zijn. Ik kan overal zijn, zonder er echt fysiek te zijn. Als je los staat van deze aarde kun je overal zijn waar je wil zijn.

Wat doet een fotograaf?

Een fotograaf legt fysiek mensen vast. Dat is wat je ziet, het fysieke. Een ziel kun je niet fotograferen. Die zie je niet maar is er wel. Zelf word ik niet zo graag gefotografeerd. Dit is niet wie ik ben. Toch kan ik veel zien op een foto. Ik kan als het ware door de foto heen kijken. Ik zie niet alleen maar een lichaam, maar een foto straalt iets uit.

Door sociale media zijn er door de jaren heen heel veel fotografen bijgekomen. Iedereen is zijn eigen fotograaf geworden. Om iets moois te fotograferen is een kunst van het oog. Er is veel ruis bijgekomen wat vastgelegd wordt. Is het altijd nodig om alles vast te leggen? Waarom willen we echt alles laten zien aan anderen? Dit is ook een vraag aan mezelf. Waarom wil ik foto’s online delen? Wil ik wat selectiever worden met wat ik vastleg? Wordt niet alles ook opgeslagen in mijn ziel en hoef ik dat niet te laten zien aan anderen om een goed en fijn leven te hebben? Wil ik echt nog alles aan de buitenwereld tonen? Word ik daar als mens onrustiger van om alles maar te willen laten zien? Word ik er beter en gelukkiger van? Is het zo dat hoe meer we aan de buitenwereld willen laten zien, hoe minder we naar binnen kijken? Naar wie we echt zijn? Is dit mijn echte ik die ik laat zien aan de buitenwereld? Bewuste fotografie. Gelukkig is niet iedereen hetzelfde en kan er van veel fotografen genoten worden en kan ik een goed gevoel krijgen van een foto. Ik maak zelf een selectie wat ik wil zien. Ik hoef niet alles fysiek te zien om te zien. Hoe minder ik fysiek zie, hoe meer ik zie wat je niet kunt zien. Zien achter het zien. Zien voorbij het zien. 

13:46

Er komt een gedachte bij me op en ik voel reizende energie. Maar ik weet niet wat dit betekent en verbind er niets aan. Ik voel veel rust over me en dat ik het fijn zou vinden als er aards contact zou kunnen zijn. Ik wacht af, ik heb geduld. Ik hou toch wel van je.

 

 

 

 

 

Translate »